Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@09:03:41 GMT

فاضلاب های خانگی بلای جان رودخانه ها در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۴۲۱۰۲

فاضلاب های خانگی بلای جان رودخانه ها در مازندران

به طور کلی ابهای 9 رودخانه بزرگ در استان مازندران به دریای خزر می ریزد که از غرب به شرق شامل چالک رود، چشمه کیله، سرداب رود، چالوس، هراز، بابل رود، تالار، تجن و نکا هستند.‌این رودخانه‌ها از ارتفاعات بالای 3000 متر سرچشمه گرفته و در مسیر خود پس از عبور از مناطق جنگلی ارتفاعات و دامنه‌ها و دشت‌های ساحلی به دریا می‌ریزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دریای خزر با 6 هزار و 379 کیلومتر طول خطوط ساحلی بزرگترین دریاچه جهان است که کشورهای روسیه، ایران، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان در حاشیه آن قرار گرفته اند و حدود 1000 کیلومتر آن مربوط به خطوط ساحلی ایران است.
این دریا در کنار رشته کوههای البرز در جنوب آن موجب پیدایش، شرایط زیست محیطی ویژه برای پیدایش جنگل های هیرکانی شده و از سوی دیگر کشاورزی و صنعت گردشگری منطقه ساحلی شمالی کشور نیز به بقای این دریاچه وابسته است.
پروین فرشچی معاون سازمان حفاظت محیط زیست اخیرا اعلام کرده بود که 100 درصد فاضلاب خانه‌های ساحلی بدون تصفیه وارد دریای خزر می‌شود که این امر موجب آلودگی میکروبی آبزیان شده و در زنجیره غذایی تاثیر گذاشته است.
**فاضلاب خانگی مهمترین عامل الودگی رودخانه ها
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس به ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ورود فاضلاب خانگی مهمترین عامل آلودگی رودخانه های منطقه و دریای خزراست.
ابوالقاسم محمدپور افزود: بیشتر واحدهای مسکونی به ویژه آپارتمان ها فاقد سیستم سپتیک هستند و فاضلاب وارد رودخانه و دریا شده و آلودگی میکروبی آب دریا را به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون 30 درصد خانه های شهر چالوس مجهز به اکو هستند و این در حالی است که خیلی از واحدهای مسکونی به دلیل هزینه ای که دارد به آن متصل نیستند.
محمدپور با اشاره به وجود 2 رودخانه حفاظت شده در چالوس اظهار داشت: برخی از کارگاههای تولید شن و ماسه با وجود دارا بودن سیستم تصفیه در ساعات شب از آن استفاده نمی کنند که موجب آلودگی صنعتی آب رودخانه ها و به تبع آن دریا می شود که به آنها تذکر داده شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس به جدیت این اداره در برخورد با عاملان آلودگی محیط زیست تاکید کرد و گفت: کار گروه ویژه ای در شهرستان شامل شهرداری، محیط زیست، بهداشت و درمان، شورای شهر و نیروی انتظامی برای برخورد با متخلفان واحدهای آلوده کننده تشکیل شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر نیز به ایرنا گفت : آلودگی در دریای خزر در حوزه کشورهای آذربایجان و ترکنستان نفتی است، ولی در قسمت ایران مشکلات آلودگی ناشی از فاضلاب به ویژه خانگی، استفاده سموم در حوزه کشاورزی و شیرابه زباله است.
کامبیز محسن سلطانی تصریح کرد: با بررسی های صورت گرفته تاکنون آلودگی نفتی در سواحل منطقه دیده نشده است ولی باید فاضلاب و زباله ساکنان شهرهای ساحلی و گردشگران که همه ساله با تعداد زیاد به این منطقه سفر می کنند هرچه زودتر ساماندهی شود.
وی با اشاره به راه اندازی نیروگاه زباله سوز نوشهر تا پایان امسال افزود: با فعال شدن این نیروگاه مشکل زباله و شیرابه های آن بر طرف خواهد شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست نوشهر بر ضرورت تکمیل شدن اکو فاضلاب شهری در نوشهر با توجه به بالا بودن سطح آب تاکید کرد و گفت: در حال حاضر حدود 20 درصد از حوزه شهری تحت پوشش اکو هستند.
**کاهش ذخایر ابزیان به علت ورود فاضلاب ها به رودخانه ها
رئیس اداره شیلات شهرستان های نوشهر، چالوس و کلاردشت به ایرنا گفت: ورود فاضلاب های خانگی و کارگاه های شن و ماسه به رودخانه ها ، تغییر اکو سیستم آبزیان دریا را به همراه داشته است.
پاشا زانوسی افزود: در فصل مهاجرت ماهیان استخوانی خزر( 15 اسفند تا 15 اردیبهشت) ورود انواع فاضلاب های خانگی،‌ کشاورزی و صنعتی و برداشت غیرمجاز شن و ماسه وضعیت رودخانه ها را نابسامان و موجب کاهش آبزیان دریای خزر به ویژه نسبت به 10 سال گذشته شده است.
کارشناسان آبزی پروری آلودگی رودخانه ها و آلودگی آب دریای خزر را یکی از مهم ترین دلیل کاهش ذخایر ماهیان استخوانی می دانند که باعت کاهش صید ماهیان استخوانی در دریای خزر به یک سوم در سال های اخیر شده است.
یک کارشناس آبزی پروری در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت : ادامه روند آلودگی رودخانه های منتهی به دریا موجب اختلال بیش از پیش در روند تکثیر طبیعی آبزیان دریایی خزر خواهد شد و در آینده نزدیک شاهد انقراض آبزیان دریای خزر خواهیم بود.
حسن حبیب نژاد افزود: آلودگی های ناشی از فاضلاب ها به ویژه خانگی و شیمیایی ناشی از سموم کشاورزی علاوه بر کاهش ذخایرآبزیان باعث مرگ هزاران قطعه ماهی تخم گذار از جمله انواع ماهی استخوانی کفال، سفید و کپور و خاویاری می شود.
وی خاطر نشان کرد: تکثیر بیش از 95 درصد آبزیان به صورت طبیعی وابسته به رودخانه های شیرین منتهی به دریا است و 90 درصد تخم ریزی های صورت گرفته از این طریق به دریا باز می گردند ولی در تکثیر مصنوعی آبزیان دریای خزر به طور مثال ماهی سفید تنها 7 تا 10 درصد ماهی با توجه به فراهم بودن شرایط مناسب به ذخایر ماهی سفید دریا افزوده می شود.
** اجرای تنها 50کیلومتر شبکه فاضلاب در نوشهر
مدیر امور آب و فاضلاب شهری نوشهر به ایرنا اظهار داشت: درحال حاضر 50 کیلومتر شبکه فاضلاب اصلی و فرعی در شهر نوشهر ایجاد شده است که بعد از شهر ساری بیشترین میزان است.
سید شکرالله موسوی تصریح کرد: شهر نوشهر با توجه به داشتن 320 کیلومتر شبکه آب نیاز به همین مقدار شبکه فاضلاب اصلی و فرعی دارد.
وی گفت :امسال با اجرای 5 قرارداد با اعتباری حدود 80 میلیارد ریال از محل تملک ودارایی و درآمد داخلی ،‌11 کیلومتر، حدود 25 درصد به شبکه فاضلاب شهری نوشهر افزوده خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران هم به خبرنگار ایرنا گفت : با توجه به وجود واحدهای مسکونی زیاد در حاشیه رودخانه ها و بالا بودن سطح آب های زیر زمینی در این مناطق و عدم پوشش سیستم فاضلاب بسیاری از فاضلاب های مسکونی به رودخانه ها ریخته می شود.
حسینعلی ابراهیمی با اشاره به پالایش شناگاه های دریایی سواحل از سوی محیط زیست در سال جاری گفت : ورود فاضلاب های واحدهای مسکونی و حتی برخی از شیرابه های زباله این واحدها به رودخانه ها، امسال موجب آلودگی 12 شناگاه در استان شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران بر ضرورت هرچه زودتر راه اندازی سیستم جمع آوری فاضلاب و تصفیه آن در شهرهای بزرگ و کوچک با جمعیت‌های مختلف و حتی روستاهای حاشیه سواحل دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن تاکید کرد.
حسینعلی ابراهیمی تصریح کرد: با عاملان آلوده کننده رودخانه ها و محیط زیست در مازندران برخورد قاطع صورت می گیرد و در این راستا تیم های با همکاری شهرداری، فرمانداری و شبکه بهداشت و درمان شهرستان ها تشکیل و پرونده های متعددی را به مراجع قضایی ارسال شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به ایرنا گفت: موضوع محیط زیست و آب و فاضلاب جزو اولویت های ریاست جمهوری در برنامه ششم است و در این زمینه نیز اعتبارات خوبی از سوی دولت تعیین شده است و طرح های خوبی در قالب مشارکت بخش خصوصی در دسترس اجرا داریم.
حمیدرضا جانباز ادامه داد: علاوه بر این سعی داریم تا با استفاده از اعتبارات صندوق منابع بانک توسعه اسلامی اجرای پروژه های فاضلاب در مازندران در کمترین زمان ممکن اجرایی شود.
وی بر ضرورت مشارکت مردم در اتصال به انشعاب فاضلاب در محل های پوشش تاکید کرد و افزود: پروژه فاضلاب با توجه به افزایش جمعیت و احداث نقاط جدید مسکونی در کشور به ویژه مازندران ادامه دارد.
خبرنگار: سیدمحمد اکبرموسوی**انتشار دهنده: محسن حسن نیا
1295/1899

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسرفت دریای خزر مشکل بنادر مازندران

دریافت 60 MB

به گزارش خبرنگار مهر، مازندران دارای سه بندر در نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار است و پسروی آب دریای خزر طی سال های اخیر مشکلات زیادی را برای آن ایجاد کرده است.

کد خبر 6093722

دیگر خبرها

  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • پسرفت دریای خزر مشکل بنادر مازندران
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • رفع تصرف بخشی از اراضی ملی در البرز مرکزی شمالی
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین